achtste zaligheid lille

Kerstmis

Kerstkaart 2023

Om alles vlot te laten verlopen werken we op zondag 24 december en maandag 25 december met een beperkte kerstkaart. Andere gerechten zijn enkel mogelijk indien dit VOORAF duidelijk werd doorgegeven. Op zondag 24 december zijn we geopend vanaf 17u.

Op maandag 25 december werken we in 2 shiften. Indien U ’s middags wenst te dineren dan dient de tafel uiterlijk om 17u00 vrij te zijn. Indien U ’s avonds wenst te dineren dan kan dat vanaf 17u30.

KERSTMIS 25 DECEMBER zijn we reeds volledig VOLZET, zowel ’s middags als ’s avonds !!

VOORGERECHTEN

Wintertulpje (2, 4, 11)             € 14,00

Filodeeg / traag gegaarde eendenborst / teriyakisaus / shii-také / sojascheuten / bosui

Koninginnehapje van fazant (2, 6, 11)    € 15,00

Kervel / citroen / garnituur

Scampi met Oosterse pestosaus (1, 4, 7, 12, 14)     € 15,00
Zalm Belle-vue (4, 5, 6, 12)            € 14,00

Groene aspergemousse / groene asperges / zwarte alijvencrumble / basilicummayonaise

Kippenbrochette (4, 6, 11)    € 12,50

Sojascheuten / oesterzwammen / ananas / currysaus

SOEPEN

Knolseldersoep (1, 4, 9)    € 8,50

Rivierkreeftjes

Tomatenroomsoep (2, 4, 6, 11)    € 6,50

Ballekes

HOOFDGERECHTEN

Iberico varkenshaasje (2, 4, 14)     € 23,50

Pastinaak / rammenas / peultjes / wortel / bosui / pompoen / champignonsaus

Lamsbrochette     € 26,50

Ratatouille

Hertenkalffilet  (2, 6, 9)    € 35,00

Jagersaus / gevuld appeltje / witlof / savooi met spek

Steak Limousin            € 24,50

Rammenas / pastinaak / wortelen / bosui / peultjes / pompoen 

Keuze uit kruidenboter, pepersaus en champignonsaus (inbegrepen)

Zeebaarsfilet (4, 12, 14)         € 24,00

Spinazieroom / trostomaat / bospaddenstoelen

Lengfilet (4, 12, 14)     € 23,50

Tomaat-basilicumsaus / zuiderse groenten

Oosterse viscurry (12)          € 24,50

Gember / kokos / limoen / koriander / citroengras

DESSERTS

Panna cotta (2, 4, 5)    € 9,00

Appelcrumble

Trio van chocomousse (2 , 4, 5, 11)       € 9,50

Witte chocomousse / bruine chocomousse / praliné chocomousse / cacao-crumble 

Kerstcoupe (2, 4, 5, 7, 11)          € 9,00

Chocoladeroomijs / witte chocoladeroomijs / vanilleroomijs / huisgemaakte marsepein / warme chocoladesaus / geroosterde hazelnoten

Gevulde brownie (2, 4, 5, 11)          € 9,00

Frambozenmousse / frambozencremeux / frambozencoulis

KERSTMENU

Zalm Belle-vue (4, 5, 6, 12)

Groene aspergemousse / groene asperges / zwarte alijvencrumble / basilicummayonaise

* * * * * *

Knolseldersoep (1, 4, 9)

Rivierkreeftjes

* * * * * *

Wintertulpje (2, 4, 11)

Filodeeg / traag gegaarde eendenborst / teriyakisaus / shii-také / sojascheuten / bosui

* * * * * *

 Sorbet

* * * * * *

Iberico varkenshaasje (2 , 4, 14)

Pastinaak / rammenas / peultjes / wortel / bosui / pompoen / champignonsaus

of

Lengfilet (4, 12, 14)

Tomaat-basilicumsaus / zuiderse groenten

 

* * * * * *

Trio van chocomousse (2 , 4, 5, 11)

Witte chocomousse / bruine chocomousse / praliné chocomousse / cacao-crumble

 

6-gangenmenu aan € 61,00 p.p. exclusief drank

4-gangenmenu (keuze zalm of tulpje / soep / keuze varken of lengfilet / dessert) aan € 49,00 p.p. exclusief drank

 

 

 

Bent U allergisch ?

Het nummer van eventuele allergenen vindt U tussen haakjes bij het gerecht.

1 Schaaldieren                  2 Gluten                3 Lupine                  4 Lactose

5 Ei               6 Mosterd              7 Noten                 8 Pinda             9 Selderij

10 Sesam          11 Soja               12 Vis                 13 Weekdieren                     14 Sulfiet

Samenstellingen van gerechten kunnen steeds wijzigen dus meldt ons ALTIJD Uw allergie bij Uw bestelling !!!

Gluten- en lactosevrije champignonsaus, pepersaus en witte wijnsaus zijn steeds verkrijgbaar !!!

Hebt U een andere allergie dan lactose of gluten? Indien U ten laatste ’s morgens (telefonisch) doorgeeft wat U wenst te eten, maken we graag voor U een allergenenvrij gerecht. (per mail minstens 24 u vooraf) Door de drukte, is het moeilijk om à la minute allergenenvrije sauzen en dergelijke te maken.